jorak uln, korriban’daki sith akademisi’nin ilk yöneticisi ve muhtemelen de revan’ın izinde gidenlerden biriydi. fakat bazı kaynaklar, onun kara lord exar kun’a hizmet eden sith’lerden biri olduğunu, daha sonra ise kaçarak, sith akademisini kurduğu yer olan korriban’a geldiğini iddia eder.
jorak uln’un mevkisi, sith’lerin, güçlünün zayıftan kontrolü alması gerktiğine dair prensipleriyle uyumlu bir şekilde, çırağı uthar wynn tarafından elinden alındı. uln da, eski sith lordlarından biri olan tulak hord’un meşhur kara lordlar vadisi’ndeki mezarını bulmak için oradan ayrıldı. buradan kaçarak mı kurtulduğu; yoksa wynn’in onun yaşamasına izin mi verdiği bilinmemektedir.
sürgünü sırasında jorak, çektiği acıdan bile zevk alacak kadar aklıdını kaçırdı. bunun, yıllar süren yalnızlığından ve gücün karanlık tarafının yıkıcı gücünün, onun gerçekle kurduğu son bağları da koparmış olmasından ileri geldiği muhtemeldir. öylesine çıldırmıştır ki, akademideki öğrencileri kaçırdığı ve kimi zaman da öldürdüğü bilinmektedir.
hafızasını kaybetmış revan, meşhur yıldız haritaları’nı bulmak için çıktığı bir yolculukta korriban’a dönünce, tulak hord’un mezarını buldu ve değerli şeyler bularak uthar wynn’i etkileyip akademi’de prestij kazanmak için oradan birtakım şeyler almak istedi. fakat jorak uln, mezarın içine, içeri bayıltıcı gaz üfleyen bir tuzak kurmuştu.
revan ve mezarı birlikte keşfettiği bir başka öğrenci, mekel, uyandıklarında kendilerini uln tarafından sorgulanır bir halde buldular. şimdiki öğrencilerin gerçek bir sith’de bulunması gereken sağduyu ve saflığa sahip olmadıkları konusunda şikayet ettikten sonra uln, revan’a sith felsefesiyle ilgili sorular sormaya başladı.
eğer revan soruları yanlış cavaplarsa, jorak gücü kullanarak ona yıldırımlar gönderecekti. fakat doğru cevaplarsa da yıldırımlar bu kez mekel’e gidecekti. üç doğru cevaptan sonra mekel ölecek, uln da revan’a bir sith holocron’u verecekti. olaya başka bir açıdan yaklaşan revan ve mekel ise yardımlaşarak uln’a saldırdılar, böylece de mezardan kaçabildiler.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?